Amerika ve Avrupa'da külotlu çorap satışlarında patlama yaşanıyor. Herkesi şaşırtan ise bu alıcıların çoğunun erkek, çorapların da 'erkek külotlu çorabı' olması!.
Robın Hood veya Batman filmleri haricinde, en son ne zaman külotlu çorap giymiş bir erkek gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Muhtemelen ya siz ana okulundaydınız ya da 'uzun çoraplı beyefendi' yine o yaşlarda bir çocuktu. Peki, yetişkin erkekler de külotlu çorap giymeye başladı desem ne düşünürsünüz?
Erkeklerin 'kadınlara özel' diye düşünülen alanlara her geçen gün daha çok el attığı gerçek. Etek giyenler, dekotle 'yapanlar', omzuna çanta takanlar, oje sürenler, gözüne 'guyliner' çekenler.
Külotlu çorapların, özellikle Alman erkeklerince yıllardır giyildiği söyleniyor. Soğuk havalarda üşümemek için etek altına uzun çorap giyen İskoçları da gözünüzde canlandırabilirsiniz. Ama son zamanlarda yazılıp çizilen durum, bambaşka bir 'fenomen'e işaret ediyor.
RAHAT VE ŞIK
Sadece erkekler için külotlu çorap üreten Legwear4men.com sitesi, talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Luxelegwear.com'un satışlarının yüzde 80'ini de erkek müşteriler domine etmiş. Mytights.com'un erkek koleksiyonu ise çoktan tükenmiş bile. İki ay öncesine kadar ayda ortalama 300 erkek çorabı satan mağazalar, binin üzerinde çorap satar olmuşlar. Bu ani sıçrama farklı nedenlere bağlanıyor. En önemlisi, 'süper kahramanların' popüler kültürdeki etkisinin artması. Büyük müzelerdeki sergiler bir yana, üst üste vizyona giren filmlerin de erkeklere ilham verdiği düşünülüyor.
Özellikle İngiltere'de 'süper ince' modeller ile desenlilere talep çok fazla. Üreticiler ise, "Kadınların yıllardır iyi bildiği şeyi, yani külotlu çorapların rahat, dayanıklı ve şık parçalar olduğunu, erkekler de anlamaya başladı," diyorlar. Bu arada külotlu çorapların fetiş objeleri olarak satılmadığının ve homoseksüel erkeklerden çok heteroseksüeller tarafından tercih edildiğinin altını çizmeliyim. Şortların altına kalın ve koyu renkli külotlu çorap giyip mokasenlerle tamamlayanları da var, pantolon altına geçirenleri de. Kış aylarında bacaklarını sıcak tutmak isteyenlerin yanı sıra, sırt desteği sağladığını ve kan dolaşımını artırdığını söyleyerek 'sağlık için' giyenler de çok. Erkeklere özel külotlu çorapların tasarımları da takdir edersiniz kadınlarınkinden farklı oluyor. Bir kere formları ve bedenleri, erkek vücuduna göre tasarlanıyor. 'Ağ yerleri' de erkekleri rahatsız etmeyecek şekilde dikiliyor. Kiminin ön kısmı, açık bırakılıyor
Erkeklerin 'kültürel' ve 'cinsel kod'larına, Ortaçağ'dan beri giymedikleri bir şeyi yeniden oturtmak zor. Biz kadınlar için son derece sıradan bir iş olan külotlu çorap giyme işlemi, bakın erkeklere, yine erkekler tarafından nasıl öğretiliyor:
Peki bir erkek külotlu çorabı nasıl giymeli?
* Külotlu çorabınızı en rahat bir sandalye üzerine veya yatağın kenarına oturarak giyebilirsiniz.
* Çorabı önce bir ayağınıza, nazikçe geçirin. Ayak parmaklarınızın hareket edebileceği kadar yer bırakmaya dikkat edin.
* Çorabı nazikçe, diz hizanıza kadar çekin. Aynı işlemi diğer bacağınıza da yaptıktan sonra ayağa kalkın. Bu esnada çorap diz hizanızda olmalıdır.
* Bir sağ, bir sol bacağınızdaki çorabı yavaş yavaş yukarıya doğru, belinize gelene kadar çekin.
* Çoraba zarar gelmemesi için ayaklarınızın pedikürlü olmasını tercih edin.
* Çok ince bir külotlu çorap giyiyorsanız, tüylerinizi almanızda fayda var.
* Çorabınız kaçarsa, kız arkadaşınızın ojesini kullanarak deliğin büyümesini engelleyebilirsiniz.
Ağda yapmadan o çorabı giyen erkeğin yolda yürüyüşü bile değişir kanımca. Ağdayı yaptıktan sonra da zaten insan kendini tutamaz. Rujuydu rimeliydi derken...