SceneKids, EmoFun Forum, Müzik & Chat UYELERE OZEL SCENEKIDS TOPICLER... BAZILARI İÇİN SADECE FORUM AMA BİZİM İÇİN BİR AİLE... UYELİK 5 SANIYE UŞENME AmK :) |
|
| oRhan veLi kanık. . | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
qeDy Moderatör
Mesaj Sayısı : 1914 Rep Puan : 2537 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 29 Nerden : ankaRa
| Konu: oRhan veLi kanık. . Çarş. Nis. 22, 2009 9:48 pm | |
| İSTANBULU DİNLİYORUM
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor, derken; Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık. Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Başımda eski alemlerin sarhoşluğu Loş kayıkhaneleriyle bir yalı; Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan; Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde; Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum; Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul'u dinliyorum.
Kurt
Ah! artık benim de benzim sarı, Damar kanımı dolaştırmıyor. Hiçbir kıyıya ulaştırmıyor, Beni Şehrazad'ın masalları.
Anlamıyorum dilinden artık Geceyi saran güzelliğinin; İçim kör bir kuyu gibi derin, Bir şey beklemiyor benden artık.
Susmak istiyorum, susmak bugün. Susmak.. hiçbir üzüntü duymadan. Büyük bir kuş iniyor semadan. Sükut, bu indiğini gördüğün.
Artık tırtılları beslemiyor Bahçemin orta yerindeki dut. Başıma kondu ebedi sükut. Gün yeniden doğmak istemiyor.
Kuşla oldumsa da senli benli, Beynimi kurcalayan bir kurt var; Anlamak istiyorum, ne yapar Rüzgarı boşalınca yelkenli?
Güneş
Ah aydınlıklardan uzaktayım Kafamda o dağılmayan sükûn. Ölmedim lâkin, yaşamaktayım Dinle bak: vurmada nabzı ruhun.
Yarasalar duyurmada bana Kanatlarının ihtizazını. Şimdi hep korkular benden yana Bekliyor sular, açmış ağzını.
Ah aydınlıklardan uzaktayım Kafamda dağılmayan sükûn. Ölmedim lâkin, yaşamaktayım Dinle bak vurmada nabzı ruhun.
Siyah ufukların arkasında Seslerle çiçeklenmede bahar Ve muhayyilemin havasında En güzel zamanın renkleri var.
Ölmedim hâlâ.. yaşamaktayım. Dinle bak: vurmada nabzı ruhun! Ah aydınlıklardan uzaktayım Kafamda o dağılmayan sükûn.
Ruhum ölüm rüzgarlarına eş, Işık yok gecemde, gündüzümde. Gözlerim görmüyor... lâkin güneş O her zaman, her zaman yüzümde.
Orhan Veli Kanık | |
| | | qeDy Moderatör
Mesaj Sayısı : 1914 Rep Puan : 2537 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 29 Nerden : ankaRa
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . Çarş. Nis. 22, 2009 9:49 pm | |
| HÜRRİYETE DOĞRU Gün doğmadan, Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola. Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında, İçinde bir iş görmenin saadeti, Gideceksin Gideceksin ırıpların çalkantısında. Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı; Sevineceksin. Ağları silkeledikce Deniz gelecek eline pul pul; Ruhları sustuğu vakit martıların, Kayalıklardaki mezarlarında, Birden Bir kıyamettir kopacak ufuklarda. Denizkızları mı dersin, kuşlar mı dersin; Bayramlar seyranlar mı dersin, Şenlikler cümbüşler mi? Gelin alayları, teller, duvaklar, Donanmalar mı? Heeey Ne duruyorsun be, at kendini denize: Geride bekliyenin varmış, aldırma; Görmüyor musun, Her yanda hürriyet; Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol; Git gidebildiğin yere... Orhan Veli KANIK
ANLATAMIYORUM...
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Göz yaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce.
Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum
ORHAN VELİ KANIK | |
| | | pixi[é]La_xD Moderatör
Mesaj Sayısı : 3082 Rep Puan : 4351 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 34 Nerden : ||| ๑۩۞۩๑ ۞|™•● ANKARA●•™ |۞ ๑۩۞۩๑
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . Çarş. Nis. 22, 2009 10:45 pm | |
| qarıpcıLEr Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Oktay Rıfat xD
bnde edeb yapmaya basLadım xD | |
| | | qeDy Moderatör
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . Çarş. Nis. 22, 2009 11:07 pm | |
| | |
| | | kaktüs SceneKids Özel Üyeler
Mesaj Sayısı : 1450 Rep Puan : 1581 Kayıt tarihi : 21/04/09 Yaş : 33 Nerden : anKaRa...!
| | | | JoHnxD Admin
Mesaj Sayısı : 1575 Rep Puan : 1934 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 35 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . Perş. Nis. 23, 2009 12:41 pm | |
| | |
| | | qeDy Moderatör
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . Cuma Mayıs 01, 2009 8:51 am | |
| | |
| | | SceneGirL__ Prenses
Mesaj Sayısı : 1477 Rep Puan : 1585 Kayıt tarihi : 01/05/09 Yaş : 32 Nerden : ●|| ۞ ~• iڪے†ðηвﺙL,Ҳ •~ ۞ ||
| Konu: Geri: oRhan veLi kanık. . C.tesi Mayıs 02, 2009 12:19 pm | |
| isTaNbuLu dnLiyoRum süPer YHa payLaşm için saoL | |
| | | | oRhan veLi kanık. . | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|