Antimatter (by ardagoth) - Mick Moss ve Duncan Patterson tarafından kurulmuş olan grupla tanışmam 'Planetary Confinement' isimli albümleriyle oldu.. Oldukça melankolik bir altyapıya sahip olan albüm daha ilk parçasıyla bana Anathema'yı hatırlattı, ve albüm tamamen bittiğinde sanki Anathema'nın bunalım parçalarından oluşan bir derleme dinledim diyebilirim.. Grubu araştırdığımda bu şaşırtıcı benzerliğin nedenide anlaşıldı; Grup Anathema'dan ayrılan Danny Cavanagh'ı bünyesine dahil etmişti (Sanırım Lights Out albümünden itibaren).. Danny, Anathema'da beste yükünü çeken elemandı ve Antimatter üzerindeki etkisi açıkça belli oluyor.. Benim henüz dinleme fırsatım olmadı ama özellikle 'Saviour' isimli albümlerinden övgüyle bahsediliyor.. (Henüz Danny yokken yapılmıştır..)
Planetary Confinement'ta ise tüm parçaların alt yapısını akustik gitar oluşturuyor.. Bazı parçalarda gitara klavye, violin, bateri (evet bateri bile bazı parçalarda
eşlik etmekte..
Dediğim gibi albümün atmosferi oldukça hüzünlü ve karanlık, yani haraketli bişeyler arayanlar için kesinlikle uygun değil.. Yinede Anathema seviyorsanız grup sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.. 'Saviour' albümünü dinleyince yine yorumlarımı yazıcam..
Mick Moss - Acoustic guitars, Vocals
Rachel Brewster - Violins
Stephen Hughes - Bass Guitar
Chris Phillips - Drums
Sue Marshall - Vocals
Albümleri;
Planetary Confinement (2005)
The Lotus Eaters(Dead Can Dance Tribute) (2004)
Lights Out (2003)
Live @ K13 (2002)
Saviour (2001)