As Divine Grace (by ardagoth) - Henüz lisedeyken hakkında hiçbir şey bilmeden, rastgele Cd'sini aldığım bir gruptur..Zaten 'Lumo' adlı albümleri dışında hakkında pek bir bilgim olmayan bir grup olarak kalmıştır benim için As Divine Grace.. Bu topic vesilesiyle biraz araştırıp hakkında yazayım dedim; grup 2000 ya da 2001 de dağılmış..
Kısaca bahsetmek gerekirse (bulabildiğim bilgiler ışığında);
Finlandiya'lı gohic metal grubu olan As Divine Grace, ilk olarak As Morpheus ismiyle kurulmuş ve (90' ların başında) death metalle ilgilenmişler. 1991 yılında Path Of The Past isminde bir demo hazırlamışlar. 1996 yılında ise 'Romantic Beautitude Of Faded Dawn' isminde bir Ep' leri war.. 1997 de ise benim hala sewerek dinlediğim 'Lumo' albümünü hazırladılar.. Kaynaklara göre Ep'de Paradise Lost'tan, 'Lumo' da ise The Gathering' ten etkilenmişler. (Bence alakası yok) 1999'da 'Supremature' isimli albümlerinden sonra grup bahsettiğim gibi dağılmış..
'Lumo' dan kısaca bahsetmek gerekirse; bence bu tarzı sevenlerin arşivlerinde mutlaka olması gereken bir albüm.. Albüm tamamen bayan vokalden oluşuyor ve uzun parça süreleri dikkati çekiyor. (ki buna rağmen sıkılmıyorsunuz) Gitarlar, davul,vokal o kadar yumuşak ki, dinlediğim en relax albümlerden biri diyebilirim..
Son albümlerini dinleme fırsatım olmadı ama grubun nasıl olupta dağıldığını anlayabilmiş değilim.. Yine kaynaklara göre bazı grup üyeleri metal dışı projeler için gruptan ayrılmışlar. (böyle bir gruba yazık etmişler)
Hanna Kalske - Vokal
Sami Langojo - Gitar
Ari Ala-Miekkaoja - Gitar
Jukka Sillanpää - Bass/Klavye
Mikko Lappalainen - Davul