Dark Funeral (by shaban) - 'Benim bahsedicegim grup Dark Funeral adinda isveçli bir black metal grupu.Aslında bu grupu bilenler ve dinleyenler epey vardir diye düsünüyorum ama yinede tanitiyim.
Grup 1993 yılında kurulmus hala konserlere cikmaya albümler yapmaya devam ediyor grup 5 kisiden olusuyor grupun vocalisti Masse Broberg takma adiyla Emperor Magus Caligula bu adam ayrica Dominiom Caligula,Hypocrisy,God Among Insects ve The Project Hate gruplarında bulunmus.
Grupun bateristi Matte Modin diye biri ayrica Raised Fist, Defleshed, Sportlov, Nonexist,Infernal gruplarinda bulunmus.
Lord Ahriman lakapiyla anilan Micke Svanberg ve Chaq Mol grupun gitaristleri.Micke Wolfen Society grupunda bulunmus.Chaq ise Mordichrist ve Skellington gruplarinda.
Bunun disinda grupta Gustaf Hielm var session bassçı onunda diger bulundugu gruplar Pain Of Salvation ve Meshuggah.
Grup'un 4 adet Şarkı 1 adet Live albümü bulunuyor bunun yanısıra 3 EP albümü ve 2 Split albümleri var.
Grupun Albüm siralamasina gelirsek:
Dark Funeral EP-1994
The secrets of the black arts-1996(Bu albüm çok büyük bir hayalkırıklıgı yarattı)
Vobiscum Satanas-1998(İlk albümün başarısızlıgı üzerine çok iyi geldi ve grupun morali resmen yerine geldi)
Teach Children To Worship Satan EP-2000(2.albüm kadar basarili olmasada oldukca begenildi)
In The Sign EP-2000(buda gelen güzel albüm ve epnin ardindan ufak bir hayal kirikligi yaratan basarisiz bir EP olmustu)
Diabolis Interium-2001(Basarisiz epnin üzerine moral suyu gibi gelen bir albüm 2.albüm kadar basarili olmasada hayranlar tarafindan cok sevildi)
Under Wings Of Hell Split-2002
De Fropundis Clamavi Ad Te Domine Live-2004(adı üstünde live albüm)
Devil Pigs Split-2004
Attera Totus Sanctus(Oldukça begenilen sevilen bir albüm olduk daha ne diim)
Grup böyle iste grup normal bir black metal grupu genelde black metal temalari iceren müzikler yapiyolar makyajlı tipler Cof'un yanında oldukça iyi gidicek bir grup herkezde öneriyorum ben müziklerini begeniyorum.'
Buda grupla ilgili linkler:
Offical Site:
http://www.darkfuneral.se/ Grup'un Kayıtlarini yaptigi yerin sitesi
http://www.regainrecords.com/