XxX_Celine_ Prenses
Mesaj Sayısı : 2695 Rep Puan : 3470 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 31 Nerden : «•••ºANKARAº•••»
| Konu: özlem tekin Sahnede Yaratığa Dönüşüyorum Salı Mayıs 19, 2009 10:51 am | |
| Sil Baştan, Mucizeler Komedisi, Hokkabaz ve şimdi de Fesupanallah... Özlem Tekin’in artık sahnelerde avaz avaz bağıran asi rock’çı kimliğinden başka bir meziyeti daha var: Oyunculuk. Birbiri ardına gelen sinema ve dizi teklifleriyle ekranlarda ve beyaz perdede birkaç yıldır görmeye alıştığımız Tekin, şimdi bir komedi dizisiyle karşımızda. Tekin Fesuphanallah dizisinde, Jaguar Yasemin adlı bir hırsızı canlandırıyor...
Aşk her şeyi affeder mi? şarkısıyla tanıdık Özlem Tekin’i. Hatta uzun bir süre bu sorunun cevabını tartıştık. Özlem Tekin daha sonra dağları da deldi, duvaksız gelin de oldu. Sahnedeki agresif tavırları, aşkları ve kılıktan kılığa girişi her zaman konuşuldu ve gazete sayfalarında üst sıralarda yer aldı. Tam onu asabi kız olarak kabul etmişken bir anda karşımıza gözü yaşlı, töre mağduru bir kadın olarak çıktı. Sil Baştan’la herkesi şaşırttı. Sonra da ne ekrandan, ne sinemadan, ne de tiyatrodan koptu. Mucizeler Komedisi’nde pek çok oyuncunun birlikte oynamak istediği Şener Şen’le sahneye çıktı. Geçen sene Cem Yılmaz’ın Hokkabaz filminde oynadı ve yapımcıların aranan ismi haline geldi. Çok fazla dizi teklifi aldığını söyleyen Özlem Tekin senaryolar arasından Fesupanallah’ı seçti ve şimdi pazartesi akşamları onu Jaguar Yasemin olarak izliyoruz. Tekin’le fotoğraf çekimini gerçekleştirdiğimiz Etiler Ortaklar Otomotiv’de dizisini, canlandırdığı karakteri ve müziği konuştuk. nSizi rock’çı Özlem Tekin olarak tanıdık ama son yıllarda oyunculuğunuz ön planda. Neden böyle oldu?
Ben size sormak istiyorum: Neden böyle oldu? Müzik piyasasının haline bakarsanız neden bu hale geldiğimizi anlarsınız. Müzik sektörü internet baltası yedi. Ayrıca çalışmalarımın ve kabiliyetimin karşılığını oyunculuktan çok daha fazla almaya başladım. Ne zaman oyunculuk sayfasını kapatıp çok şahane bir albüm yapacağım desem, muhteşem bir oyunculuk teklifi alıyorum ve reddedemiyorum.
Albümleriniz satmadığı için mi oyunculuk yapıyorsunuz? Hayır. Zaten oyunculuk yapmaya başladığım ilk günden beri çok zevk alıyorum ve her gün yeni bir şey öğreniyorum. Hep güzel teklifler aldım ve büyük projelerde yer aldım. Ama ben sahneden inmeyi ve rock yapmamayı düşünemem. Müzisyenim ve bunun eğitimini aldım. Ancak oyunculuk da bırakılacak bir şey değil. Benden yönetmenler, yapımcılar, oyuncular ve izleyiciler memnun. En önemlisi ben memnunum. Neden ikisinden birini bırakayım? Açıkçası üçüncü bir sanat alanında kariyer yapmayı düşünüyorum. Heykel üzerine çalışacağım.
Bu yoğunlukta müzik ne olacak? Dışarıdan müziği bıraktım gibi görünüyor. Oysa ben tüm yaz turnedeydim. Orkestramı değiştirdim ve çok kalabalık bir kadro kurdum. Rock yapıyoruz. Ama siz bunları bilmiyorsunuz? Çünkü benim konserlerime gazeteciler gelmez. Konserde anormal bir şey olmadığı ve sadece güzel müzik yaptığımız için bir haber değeri yok. Buna rağmen benim konserlerim çok kalabalık geçer. Üniversite gençliği beni terk etmiyor. Ben oyuncu-müzisyen oldum.
Çok fazla dizi teklifi aldığınızı duyduk. Nasıl roller teklif ediliyor? Allah sizi inandırsın sinema projesinden tiyatroya, konuk oyuncu olmaktan başrole kadar çok teklif alıyorum. Eskiden asi rokçı rolleri geliyordu. Artık sarışın bir haber spikerinden beş çocuklu bir kadına kadar teklif geliyor.
Gülmek ve güldürmek büyük bir hediye
Bugüne kadar hiçbir komedide rol almayan, ağlamaktan asabı bozulduğunu söyleyen Özlem Tekin, rol arkadaşlarından çok şey öğrendiğini söylüyor.
Kim bu Jaguar Yasemin? Fesupanallah komedi olduğu için oradayım. Ve rol alan oyuncuların hepsi bu konuda uzman. (Dizide Hasan Kaçan, Cem Davran, Kadir Çöpdemir, Şafak Sezer, Ayşen Gruda ve Erdal Tosun oynuyor.) Öğreneceğim çok şey var. Jaguar Yasemin’de oyun içinde oyun oynuyorum. Zengin bir kadının hizmetçisiyim. Herkes beni öyle tanıyor. Ancak Jaguar Yasemin elmasların peşinde olan bir hırsız. Jaguar benekleri yüzünden biraz frapandır. Yalnız dolaşır. Avını izlerken fırsatçı davranır ve güçlüdür. Yasemin de aklındakini yapan ve uygulayan biri. Tıpkı Jaguar gibi.
Siz de jaguarlık var mı? Sertliği ve değişebilirliği bana benziyor. Ben de aklıma eseni yaparım. Zaten bence her kadının içinde bir jaguar var. Ama unutmamak lazım ki her erkeğin aklında da bir Jaguar araba...
Komedi de oynayarak muradınıza erdiniz mi? Beni çok ağlattılar. Artık ağlamaktan asabım bozulmuştu. Duygunla oynuyorsun. Onun için gülmek ve güldürmek insanlara büyük bir hediye.
Vakit bulursam evleneceğim
Özlem Tekin evliliğe hazırlanıyor. Kenan Doğulu’nun vokalisti Cem Öcal’la 9 aydır birlikte olan Tekin, “Cem’le çok mutluyum. Birlikte yaşıyoruz ve birbirimizden çok memnunuz. Birlikte çok eğleniyoruz ve en önemlisi çok iyi arkadaşlık ediyoruz. Bazen o kadar abartıyoruz ki birbirimize bir şey anlatırken, ’Abi, oğlum’ gibi kelimeler kullanıyoruz. Ve sonra insan ’hayatım, canım’ der deyip bunu da makaraya alıyoruz. Ben incelik beklemem. Çünkü Cem çok ince biri. Balayı yapmadan evlenmeyi düşünmüyorum. Ama şu anda dizi var. O nedenle vakit bulursak evleneceğiz. Sakın çocuk yapacak mısınız? diye sormayın. Ben asla çocuk yapmayacağım” diyor.
Gazete okumam ve siyasete de ilgi duymam
25 yaşından beri emekli olacağı günün hayalini kuran Tekin’in tek arzusu Bodrum’daki evine bir an önce taşınmak.
Sürekli giyim tarzınızı değiştirmenizin altında yatan sebep nedir? Problem herhalde. Bununla ilgili gidip tedavi olmadım. (Gülüyor) Ben sıkıntılıysam ve neşeliysem fark etmez, hep değişmek isterim. Genelde hep neşeliyimdir. Ve o da bir sorun olabilir. Sürekli ağlıyor olsam “bunun bir sorunu var” deyip doktora götürürsünüz. Ama sürekli gülüp neşeli olduğum zaman kimse doktora götürmüyor. (Gülüyor)
Agresifliğiniz geçti mi? Sahnede avaz avaz bağırırım. Rock yaparken yaratık gibiyim. O vahşiliğimi atmak için sahneye çıkıyorum zaten. Ama şaka yapmayı çok severim. Hayatı makaraya alırım. Belki birazcık yaşla ilgili olarak durulmuşumdur.
Şöhret sizin için ne kadar önemli? Meşhur olduğumu hatırlayarak yaşamıyorum. Biriyle tanışırken Özlem derim. “Ayy biz sizi çok seviyoruz” diyenlere de şaşırıyorum.
Sevilmek neden sizi şaşıtıyor? Ben o insanları tanımıyorum ki. Sanatçılar çıkıp hayranlarına “Ben de sizleri çok seviyorum” der. Ben o cümleye şüpheli bakıyorum. Çünkü insanın sevmesi için karşısındakini tanıması lazım.
Yaptığınız müzik de toplumsal kaygı arar mısınız? Benim hayatım bireyseldir. Biraraya gelelim ve sesimizi duyuralım gibi şeyler benim karakterime aykırı. Benim kendi derdim varsa kendi kendimi kurtarırım. Zaten gazete okumam ve siyasete de ilgi duymam.
Bir idealiniz var mı? Emekli olunca Bodrum’daki evimin altı katına heykel atölyesi kuracağım. Büyük şehirden, kalabalıktan, gürültüden ve trafikten nefret ediyorum.
29.09.2007 Haber: OYA DOĞAN | |
|
JoHnxD Admin
Mesaj Sayısı : 1575 Rep Puan : 1934 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 35 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: özlem tekin Sahnede Yaratığa Dönüşüyorum Paz Mayıs 24, 2009 10:13 am | |
| | |
|
XxX_Celine_ Prenses
Mesaj Sayısı : 2695 Rep Puan : 3470 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 31 Nerden : «•••ºANKARAº•••»
| Konu: Geri: özlem tekin Sahnede Yaratığa Dönüşüyorum Paz Mayıs 24, 2009 5:24 pm | |
| | |
|
pixi[é]La_xD Moderatör
Mesaj Sayısı : 3082 Rep Puan : 4351 Kayıt tarihi : 20/04/09 Yaş : 34 Nerden : ||| ๑۩۞۩๑ ۞|™•● ANKARA●•™ |۞ ๑۩۞۩๑
| Konu: Geri: özlem tekin Sahnede Yaratığa Dönüşüyorum C.tesi Mayıs 30, 2009 12:15 am | |
| | |
|
XxX_Celine_ Prenses
| Konu: Geri: özlem tekin Sahnede Yaratığa Dönüşüyorum C.tesi Mayıs 30, 2009 1:02 pm | |
| | |
|